"Smaka på Norrland"


Deras mycket snygga affisch

De som går i trean på Grafisk design utbildningen här i Sundsvall tar snart sin examen och ska ha examensutställning.De har gjort förpackningar till lokalproducerade matprodukter och de har sin vernissage och utställning på Sundsvalls museum mellan den 31 maj till 5 juni. Jag ska absolut dit och titta!

Är man intresserad kan man även följa dem på Twitter:

http://twitter.com/GDKNOLLSJU


Ekologisk kollektion från H&M


Klänning 199:- Tröjan 149:- Shorts 199:-

H&M har kommit med en ny kollektion som heter Garden collection och består av kläder tillverkade av återvunna och ekologiska material. Jag tycker att det är kul att så många klädkedjor nu satsar på mycket ekologisk bomull.

Jag provade den vita tröjan igår och den var verkligen super mjuk och skön, lite annorlunda model men ändå snygg. Kanske något man kan önska sig i påskägget?

Tydliga & snygga tightsförpackningar från Urban Outfitters




Nya förpackningar från Urban Outfitters

Jag tycker att det brukar vara rätt svårt att hitta rätt storlek och model på strumpbyxor för att förpackningarna ofta är så otydlig (speciellt de från Lindex!)! Men dessa förpackningar från Urban Outfitters tycker jag var riktigt bra, lätt att se färgen och tydlig färgkodning för de olika modellerna.

Hittade dessa på Lovly package

Kunglig bröllopsdesign

Jag var på ett jättefint och trevligt bröllop i Sälen i helgen, och några som också snart gifter sig är prinssesan Victoria och Daniel. I samband med deras bröllop har det tagits fram en officiell bröllops- serie. Hovet har valt ut 18 företag som får använda sig av den grafiska profilen där huvudtemat utgörs av ett mönster bestående av kronor, blommor och stjärnor, som från början kommer ifrån Drottningsholms- slott. Bland de representerade företagen finns bland andra Cloetta, Delicato, Frödinge, Åhléns, Rörstrand, Kiviks musteri och Weibulls.

Jag tycker att det ser ganska fint ut, fast känns kanske lite töntigt att äta "bröllopstårta" från Frödinge med bilder på Victoria och Daniel?



Fröer med sommar blommor från Weibulls


Tårta från Frödinge



Chokladkaka från Cloetta

Pecha Kucha Night i Sundsvall



Nu på torsdag är det Pecha Kucha i Sundsvall för andra gången och jag och Anna ska göra något lite läskigt, vi ska nämligen vara talare! Vi ska prata om att starta företag, från dröm till verklighet. Jag hoppas att det kommer att bli intressant, förra gången var det väldigt kul så det ska bli spännande att vara med.

Pecha Kucha (japanska för ljudet av konversation) är ett presentationsevent där varje talare ska inspirera publiken genom att presenterar 20 bilder som var och en visas under 20 sekunder och det är ett fenomen som finns i flera städer runt om i världen.
Så håll tummarna för oss på torsdag!

H&M har rabatt på alla jackor!



Jag fick ett sms idag från H&M club om att de just nu har 100:- rabatt på alla jackor och kavajer, så det kan vara ett tips om man vill passa på att skaffa sig en vårjacka?


Enkelt & färgstarkt


Såg dessa på Lovly package och tyckte att de var riktigt snygga, kul att färgen på juicen får ta plats och ge förpackningen färg!

Ge bina något tillbaka!


Jag hittade den här roliga förpackningen som är en lerkruka med honung där tanken är att man ska plantera en blomma i krukan när honungen är slut. Bina kan sedan njuta av blommans nektar och "göra" mer honung! Jag vet inte om den här honungen går att köpa men byrån bakom är engelska "the partners"

Rolig kasse



Vi hade förut en uppgift i skolan att designa en kasse för valfri butik. Jag hittade då denna bild och tyckte att de var synd att det inte var jag som kom med idéen till den!

Kassen kommer ifrån det turkiska varuhuset YKM

Nytt från Leila



Jag fick Leila Lindholms bok "a pice of cake" i julklapp av mamma och jag gilar den verkligen! Allt jag har bakat har varit jättegott och man blir väldigt inspirerad när man tittar i den för bilderna är så fina! Det är också lite kul att den låg förpackad i en fin kakburk! Snart kommer uppföljaren "One more slice" där man bland annat hittar recept på bröd, pizza och hur man gör egen pasta från grunden, jag hoppas att den kommer att vara lika fin och inspirerande som föregångaren.


One more slice kommer ut den 7 maj
och går att förhandsboka här!



Shoppat väggbokstäver i Hudiksvall!





Idag var jag och mina kära kollegor i Hudiksvall på kundmöte och vi hade lite tid över innan tåget tillbaka skulle gå så vi tog en runda på stan. Och i butiken Fasett hittad jag något som jag har spanat på länge, nämligen stora bokstäver att stätta på väggen. Så jag köpte faktiskt dessa med texten "home" (gillade verkligen typsnittet!) och jag tror att de kommer att göra sig mycker bra här hemma!

Bokstäverna kommer från märket Different design.

Istället för en tavla


Från mitt sovrum


Det här tycker jag är ett bra inredningstips om man har en stor och tom vägg som man vill göra något med. Istället för en talva kan man ta ett tyg man gillar och hänga upp det på en gardinstång, det är lätt att fixa och lätt att byta ut när man vill ha förändring.

Förpackningsmiss!



Vi köpte denna nya refill tvål från bliw för några dagar sedan och upptäckte en liten miss! Förpackningen är delvis genomskinlig så det ser ut som att det står "wild" uppe i hörnet, för att det står bliw på baksidan och det synns igenom! Lite kul! Bortsätt från det tycker jag att förpackningen är ganska fin!

Inspire från Iggesund



Idag fick jag jag ett knallgrönt kuvert i posten, i det låg tidningen Inspire från papperstillverkaren Iggesund. Det är en tidning där de visar upp sina produkter men också vad som är nytt på förpacknings- och pappersmarkanden. Jag kan rekommendera tidningen om man tycker det är kul att läsa lite om sånt här. Så brukar den ha väldigt snygga omslag, jag var försig inte så imponerad den här gången.

Börja prenumerera kan man göra här! (och det är gratis!)

Converse "kopior" från Eurosko


Hittade dessa skor från Eurosko idag och jag tycker att det är ett ganska bra alternativ till Conversen om man tycker att de är lite väl dyra. Då är det ett tips att titta in på Eurosko!

Smink för designnördar


Nagellack




Ögonskuggor

Hittade detta nördcoola smink som är framtaget av en Brasiliansk designer som heter Renata Veiga Det är ögonskuggor och nagellack i Pantonefärger, för den som inte vet är Pantone ett system för angivande av speciella färgnyanser. Jag tycker att det var en ganska rolig idé som jag gärna hade kommit på själv!



... och här är en till grej på samma tema, det är ett halsband där det står CMYK (vilket är ett färgsystem för fyrfärgstryck). Men det känns väl bara nördigt?

Håller man inte med mig, och tycker att detta är coolt går det att köpa här för ca 20 dollar.

Snyggt!



Jag säger bara SNYGGT!

Telias nya stil


Kampanjmaterial

Idag jobbade jag som värdinna på ett event på Telia, där de skulle lansera sin nya modigare stil som har premiär idag. "Teliapappan" är borta och istället ska de visa att de är stolta över att ha byggt upp kommunikations sverige till vad det är idag och att de ska fortsätta att utvecklas. Deras nya profilmaterial ser ut som ovan och reklamfilmen kan man se här! Vad tycks, bra eller inte? Själv tycker jag att filmen är helt okej (dock lite tjatig) men jag gillar inte stilen på profilmaterialet. Byårn bakom kampanjen är DDB

RSS 2.0